کتاب روانشناسی توده ای و تحلیل اگو

زیگموند فروید | ترجمه : سایرا رفیعی | نشر نی

از {{model.count}}
تعداد
نوع
ویژگی‌های محصول
  • قطع / نوع جلد: رقعی / شومیز
  • تعداد صفحات: 110
  • ناشر | Publisher, Brand: نشر نی
  • شابک 13 رقمی | ISBN-13: 978-964-185-331-2
  • موضوع: فلسفه روانشناسی اجتماعی علوم تربیتی روان‌کاوی
  • مناسب برای گروه سنی | Reading age: تمامی سنین/بزرگسالان
تعداد
نوع
فروشنده فروشنده: دیجی کتاب

964-185-331-2
ناموجود
  • {{value}}
کمی صبر کنید...
فقط {{model.stock}} عدد مانده است.

کتاب روانشناسی توده ای و تحلیل اگو اثر زیگموند فروید | ترجمه: سایرا رفیعی  ناشر : نشر نی

معرفی کتاب روان شناسی توده ای و تحلیل اگو  اثر زیگموند فروید

کتاب حاضر، در میان آثار «زیگموند فروید» و از دید تاریخ روان‌کاوی جایگاه ویژه‌ای دارد. این کتاب زمینه استفاده نظریه‌پردازان اجتماعی گوناگون را از روان‌کاوی فراهم ساخته است. فروید نه‌تنها برای فهم پدیده‌ای اجتماعی چون همبستگی گروهی از روان‌کاوی بهره می‌جوید؛ بلکه به تأثیر امر اجتماعی در حیات درونی خود نیز معترف است. فروید در این کتاب با دقّتی استادانه، پیوندهایی را که منجر به شکل‌گیری و تداوم توده می‌شود ترسیم کرده است.

اگر دانش روا‌‌ن‌شناسی که گرایش‌ها، محرک‌های غریزی، انگیزه‌ها و مقاصد فرد را تا تبلور آن‌ها در کنش‌هایش و تا روابط فرد با نزدیکانش پی‌گیری می‌کند، وظیفه‌اش را به‌طور کامل به انجام رسانده باشد و پیوندهای متقابل آن‌ها را روشن‌ کرده باشد، ناگهان خود را با وظیفه‌ای جدید و انجام‌نشده روبه‌رو خواهد دید. روان‌شناسی ناچار به توضیح این واقعیت شگفتی‌آور خواهد بود که فردی که روان‌شناسی مورد بررسی قرار داده و شناخته است، در شرایط خاصی کاملاً دور از انتظار احساس و فکر می‌کند و دست به کنش می‌زند. این شرایط همانا ملحق شدن به توده‌ای از مردم است که ویژگی‌های تودهٔ روان‌شناختی را به خود گرفته‌اند. اما توده چیست و چگونه توان تأثیرگذاری‌ای تا این حد تعیین‌کننده را بر زندگی ذهنی افراد به‌دست می‌آورد، و دگرگونی ذهنی‌ای که بر افراد تحمیل می‌کند در چه چیزی نهفته است؟


درباره ی کتاب  " روان شناسی توده ای و تحلیل اگو "

روانشناسی توده‌ای و تحلیل اگو که در سال 1921 یعنی دوازده سال پیش از به قدرت رسیدن جنبش نازیسم در آلمان منتشر شده است، یکی از این آثار است.او در ابتدای این کتاب که اخیرا توسط سایرا رفیعی ترجمه شده و به همت نشر نی منتشر شده است، تمایز میان روانشناسی فردی و روانشناسی توده‌ای را نفی می‌کند و به توضیح پدیده‌یی اجتماعی از منظر روانکاوی می‌پردازد. این همان کاری است که او در آثار دیگرش مثل موسی و یکتاپرستی، تمدن و ناخرسندی‌های آن، توتم و تابو و آینده یک توهم انجام می‌دهد. با این تفاوت که صورت‌بندی آگاهانه استفاده از مفاهیم روانکاوانه برای توضیح پدیده‌های اجتماعی نخستین‌بار در روانشناسی توده‌ای صورت می‌گیرد. او خود در نامه‌یی که در مورد کتاب به رومن رولان نویسنده می‌نویسد، تاکید می‌کند که «گمان می‌کنم که (این کتاب) راهی باز می‌کند که می‌تواند از تحلیل فرد به فهم جامعه برسد». روانشناسی توده‌ای در مجموعه آثار فروید و از دید تاریخ روانکاوی نیز جایگاه خاصی دارد. مفهوم اگو ایده آل که بعدها فروید آن را سوپر اگو نا نهاد برای نخستین‌بار در درباره خودشیفتگی و به شکلی بسیار فشرده و مختصر طرح شد. این مفهوم در روانشناسی توده‌ای بسط پیدا کرد و بنیانی شد برای نظریه ساختاری ذهن-متشکل از ‌ایده، اگو و سوپر اگو- که در تحلیل‌ها جایگزین نظام توپوگرافیک ذهن شامل ناخودآگاه، پیش آگاه و خود آگاه شد و فروید تا آخر از آن استفاده کرد. این کتاب زمینه استفاده نظریه پردازان اجتماعی گوناگون را از روانکاوی فراهم آورد. مکتب فرانکفورت از رابطه دوجانبه روابط اجتماعی و روانشناسی فردی که روانکاوی فروید مطرح ساخت بهره بسیار گرفت. برخی از مقالات تئودور آدرنو مثل نظریه فرویدی و الگوی تبلیغات فاشیستی و برخی مفاهیم مهم او چون شخصیت اقتدارگرا و نیز مقاله جامعه‌شناسی و روانشناسی متاثر از اثر فروید است. جامعه‌شناسانی مانند تالکوت پارسونز نیز که بر لزوم استفاده از روانکاوی در مطالعات جامعه‌شناختی تاکید داشتند، مفهوم سوپر اگو را نقطه تلاقی جامعه‌شناسی و روانکاوی دانسته‌اند؛ مفهومی که برای نخستین‌بار در کتاب روانشناسی توده‌ای و تحلیل اگو آمده است.


آشنایی با نویسنده کتاب " زیگموند فروید "

زیگموند فروید | نظریه های روانکاوی فروید

زیگموند فروید | نظریه های روانکاوی فروید

زیگموند فروید یکی از مشهورترین روانشناسان در حوزه روانکاوی است که احتمالا بیشتر از هر روانشناس دیگری نام او را شنیده‌اید. فروید با بیان مفهوم ناخودآگاه و ارائه‌ نظریات مختلف در این زمینه مسیر جدیدی را در روانشناسی باز کرد. از او به عنوان پدرعلم روانکاوی نیز یاد می‌شود. در نظریه روانکاوی او بیشتر به لایه‌های پنهان ذهن می‌پردازد و ذهن را مانند کوه یخی می‌داند که 10% بیرون آن را ذهن هشیار و 90% حجم کوه که زیر آب است را ذهن ناهشیار تشکیل می‌دهد. فروید از جمله کسانی بود که توانست در روانشناسی انقلاب جدیدی برپا کند.

زندگینامه فروید

زیگموند شلومو فروید 6 می 1856 درجمهوی چک به دنیا آمد. خانواده‌ او یهودی بودند و 8 فرزند داشتند. پدرش یاکوب فروید بازرگان پشم بود و مادرش آمالیا ناتانسون، همسر سوم یاکوب فروید، زنی مهربان و فداکار بود. با این‌که یاکوب فروید، یهودی متعصب نبود ولی او به خاطر مطالعاتش در تورات شناخته شده بود.

فروید آخرین فرزند این خانواده بود و مادرش به او علاقه‌ی شدیدی داشت به طوری که در خاطراتش نقل می‌کند، هر وقت می‌خواست درس بخواند مادرش سکوت را در خانه برقرار می‌کرد یا تنها چراغ نفتی خانه برای او بود و دیگران باید از شمع استفاده می‌کردند.
فروید به چند زبان اروپایی از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی تسلط داشت. در ابتدا دوست داشت در رشته‌ حقوق درس بخواند اما زمانی که باید وارد دانشگاه می‌شد رشته‌ پزشکی را انتخاب کرد.
او در سال 1882 به عنوان پزشک متخصص در بیمارستان عمومی وین کار کرد و در سال 1886 از کار در بیمارستان عمومی وین استعفا داد و در رشته‌ی اختلالات عصبی تخصص گرفت. او در سن 25 سالگی از دانشگاه وین با مدرک دکترا فارغ التحصیل شد.

مرگ فروید

مصرف بیش از حد سیگار، فروید را به سرطان دهان مبتلا کرد. او تا مدت‌ها سعی در پنهان کردن بیماری خود داشت اما سرانجام نتوانست آن را مخفی کند. 33 عمل جراحی روی فک و دهان او انجام گرفت که موجب شد او در قسمتی از چانه‌ خود مجبور به استفاده از پروتز بشود.
سرانجام زمانی که درد برای او غیر قابل تحمل شد او نزد دوستش (ماکس)رفت و با یادآوری قراری که باهم داشتند تصمیم گرفتند با تزریق دوزهای معینی از مورفین، به زندگی او خاتمه بدهند. او در تاریخ 23 سپتامبر 1939 از دنیا رفت.

آثار و کتاب‌های فروید

- تمدن و ملالت‌های آن
- خود و نهاد
- آینده یک پندار
- روانشناسی توده ای و تحلیل اگو
- تفسیر خواب
- موسی و یکتاپرستی
- توتم و تابو
- شرحی کوتاه درباره روانکاوی
- آسیب شناسی زندگی روزمره
- لطیفه و ارتباطش با ناخودآگاه

محصولات مرتبط

قطع / نوع جلد
رقعی / شومیز
تعداد صفحات
110
ناشر | Publisher, Brand
نشر نی
شابک 13 رقمی | ISBN-13
978-964-185-331-2
موضوع
فلسفه
روانشناسی اجتماعی
علوم تربیتی
روان‌کاوی
مناسب برای گروه سنی | Reading age
تمامی سنین/بزرگسالان

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
اشتراک‌گذاری
این کالا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!