امروزه ورزش یکی از بخشهای انکار ناپذیر زندگی ماست از کودکان تا جوانان که بخش فعال و پرانرژی جامعه محسوب میشوند، بخش وسیعی از ساعات عمر خود را به ورزش می پردازند.ویژگیهای خاص فیزیکی اندام کودکان و نوجوانان باعث میشود انواعی از آسیبها در آنها بیشتر بروز کرده و درمان خاص خود را طلب کند. طب ورزش علم جدیدی است که به مبانی آسیبهای ورزشی تغذیه ورزشکاران، نقش آب در ورزش و داروها توجه جدی دارد.در جامعه ما نیز کودکان با توجه به مظلومیت عرفی در امور ورزش نیز مورد نظر نبوده و کمتر به آنها پرداخته شده است.آموزش و تمرینات ورزشی خود مقوله بسیار مهمی است که میبایست متناسب با نیاز و توانایی نوجوان در برنامه گنجانده شود. بویژه در افرادی که به صورت حرفه ای به ورزش قهرمانی و شرکت در مسابقات فکر میکنند.این مجموعه که برای آموزش پزشکان تیمهای ورزشی، ورزشکاران و مربیان تالیف شده است کتابی است که در زمینه طب ورزشی و آسیبهای ورزشی میباشد ویژگی عمده این کتاب پرداختن به همه امور به زبانی ساده و علمی است. البته از منابع مهم مقالات طب ورزشی و کتاب آسیب ورزشی فدراسیون آمریکا (FIMS) و انجمن ارتوپدی AAOS استفاده شده
درباره کتاب پیشگیری و درمان آسیب های ورزشی
کتاب پیشگیری و درمان آسیب های ورزشی برای آموزش پزشکان تیمهای ورزشی و ورزشکاران و مربیان نوشته شده و کتابی است که در زمینهٔ طب ورزشی و آسیبهای ورزشی است. ویژگی عمدهٔ این کتاب پرداختن به همهٔ امور به زبانی ساده و علمی است؛ البته از منابع مهم مقالات طب ورزشی و کتاب «آسیب فدراسیون پزشکی امریکا» (FIMS) و انجمن ارتوپدی (AAOS) استفاده شده است. این کتاب در واقع کتابی اولیه و جامع برای همهٔ کسانی است که با صدمات ورزشی درگیرند و اصول اولیه و کامل برخورد و پیشگیری از صدمات ورزشی را به کلیهٔ ورزشکاران آموزش میدهد.
بخشی از کتاب پیشگیری و درمان آسیب های ورزشی
«تکنیک درست، کشش بسیار مهم است چرا که وضعیت بدن در هنگام کشش و نیز مدت زمان ادامه آن در به حداکثر رساندن اثرات کشش مؤثرند زمان توصیه شده برابر حداقل سی (۳۰) ثانیه است ایدهآل آن لست که کشش قبل و بعد از مسابقه یا تمرین انجام شود اما اگر تنها یک بار انجام میشود، بهتر است که پس از ورزش، باشد چرا که درصد افزایش طول تاندون هنگامی که دمای تاندون بالاتر باشد بیشتر است. حتی دویدن برای مدت کوتاه دمای بافت را بالا برده و کشش را تسهیل مینماید. در ضمن باید نکات خاصی را در رابطه با سن و نوع ورزش جهت کشش در نظر گرفت. مثلاً سفتی عضلانی خاص (مثل سفتی عضله چهارسر ران)، در نوجوانی میتواند باعث مشکلات اسکلتی - عضلانی مربوط به رشد -همچون بیماری Osgood-Schlatter- بشود که به علت رشد نوجوان و حرکات کششی شدید و فعالیت فیزیکی در زیر زانو باعث برجستگی استخوانی و درد آن ناحیه میشود. بنابراین، در این مرحله، تمرکز بیشتر روی عضلات دو مفصلی مثل هامسترینگ (خلف، ران فلکسورهای هیپ) خمکنندههای مفصل (ران) و رکتوس فموریس قدام (ران)، مهم است. افراد بزرگسالتر مشکلات انعطافپذیری در رابطه با وضعیتگیری بدن و بیومکانیک آن دارند با افزایش سن حفظ انعطاف پذیری و عضلات هامسترینگ و فلکسورهای هیپ اهمیت پیدا میکند».
🩺💉 فهرست مطالب کتاب
- فهرست
- مقدمه خانم دکتر روشنک مرادی جراح ارتوپد
- مقدمه مؤلف كتاب.
- بخش اول آسیبهای ورزشی و پیشگیری
- بخش دوم نقش آب در سلامت ورزشکار.
- بخش سوم تغذیه ورزشکار .
- بخش چهارم: تشخیص و درمان آسیبهای ورزشی و احیای قلب و ریه....
- فصل اول اطلاعات کلی
کمکهای اولیه ورزشی چیست؟ - گرما درمانی سرما درمانی آموزش و تربیت ورزشکار تفاوت های جنسی ورزشکار آسیب های نخاعی
- استفاده و سوء استفاده از الکل و مواد
- فصل دوم تشخیص یک آسیب یا صدمه در ورزشکار)
نحوه برخورد با آسیب و صدمه - ارزیابی مصدوم پیدا کردن مشکل) .
- معاینات منظم ( سر تا نوک انگشتان پا) .
- تصمیم برای بازگشت در ورزشکار به میدان.
- فصل سوم (مراقبتهای پزشکی).
واکنشهای حساسیتی آسیب های محیطی . - مسائل قلبی در ورزشکاران
- بیمار فاقد حرکت (بستری).
- تشنج (صرع).
- تنگی نفس و آسم..
- تهوع و استفراغ.......
- فصل چهارم مراقبت در آسیبهای وابسته ورزشکاران)
مراقبت های پزشکی و درمان آسیبها - سوختگی .
- کوفتگی .
- غرق شدن.
- آتل گیری..
- کشیدگی عضلات.
- آسیبهای مناطق خاص .
- فصل پنجم (فازهای آسیب و نحوه پیشگیری از صدمات)
مراحل آسیب - فاز بعد از صدمه.
- برنامه اورژانس .
- فصل ششم (آسیبها و بیماریهای مرتبط با ورزش).
- آسیبهای اختصاصی رشته های ورزشی
- ورزشهای تصادمی
- ورزشهای رزمی و نمایشی
- ورزشهای با برخورد محدود
- ورزش های میدانی - دومیدانی – پرش طول و ارتفاع.
- ورزشهای بدون آسیب .
- فصل هفتم (اقدامات احياء قلب و ریه) .
- احیاء قلب و ریه .
- زنجیره حیات .
- برنامه احیاء در کودکان
- AED چیست؟
- جمع بندی.
- اصطلاحات پزشکی در ورزش
کتاب های پیشنهادی

کتاب رویکرد تجویز و زمانبندی تغذیه و مکملها | دانیال اسداللهی، سارا صالح پور

دیدگاه خود را بنویسید