این کتاب شامل متنی است از موریس بلانشو به نام لحظه مرگ من و نقدی که ژاک دریدا بر این متن دشوار نوشته است لحظه مرگ من متنی است پرابهام که در شمار آخرین متون منتشر شده بلانشو قرار میگیرد و پرسشهایی ایجاد میکند همچون این سؤال که مرز میان داستان تخیلی و شهادت دهی کجاست؟ دریدا برای پاسخ به این پرسشها به خوانشی ریزبینانه و جمله به جمله از متن بلانشو دست میزند و از خلال بازخوانی اش ما را قدم به قدم به اندیشه شخص خود نیز هدایت میکند.
چه اهمیت دارد. تنها می ماند احساس سبکباری که خود مرگ است با دقیق تر بگوییم لحظه مرگ من که زان پس همواره در آستانه شدن است.
این حکایت چیزی را شهادت میدهد که تنها یک بار روی داده تاریخ خورده و پیش آمده است. که میشد پیش نیاید در تاریخ و مکانی جایگزین ناپذیر و برای کسی که در واقع تنها کسی است که می تواند در موردش شهادت بدهد. حتی اگر گواهی اش را در شبکه ای از اموری واقع ثبت کند که به طور گسترده و شاید هم کاملاً شدنی و عمومی باشند و قابل آزمودن اما این گواهی هم پنهان و هم آشکار هم خیالی و هم واقعی هم ادبی و هم غیرادبی را تنها وقتی خوانا می شماریم، اگر خوانا باشد که یک خواننده بتواند آن را بفهمد حتی اگر چنین چیزی هرگز به واقع برای خود او پیش نیامده باشد.
موریس بلانشو (۲۰۰۳-۱۹۰۷) - ژاک دریدا (۲۰۰۴-۱۹۳۰)
موریس بلانشو (۲۰۰۳-۱۹۰۷) نویسنده، فیلسوف و منتقد ادبی فرانسوی است که آثارش اکثرا در تقاطع ادبیات فلسفه و سیاست بر متفکرانی چون میشل فوکو رولان بارت و ژاک دریدا تأثیری عمیق داشته است.
ژاک دریدا (۲۰۰۴-۱۹۳۰) فیلسوف الجزایری تبار فرانسوی و پدیدآور فلسفه «واسازی» است.
تئوری های او بر فلسفه پست مدرن و نقد ادبی تأثیرات فراوانی گذاشته است.
دیدگاه خود را بنویسید