کتاب کلیات شمس تبریزی نفیس چرمی

مولانا جلال الدین محمد بلخی | انتشارات پیام عدالت

از {{model.count}}
انتخاب رنگ:
رنگ را انتخاب کنید.
تعداد
نوع
ویژگی‌های محصول
  • قطع / نوع جلد: وزیری / سخت / قابدار (قاب MDF)
  • تعداد صفحات: 1568
  • مناسب برای: بزرگسال / تمامی سنین
  • ناشر: پیام عدالت
  • نوع کاغذ / نوع صحافی: تحریر سفید / دوختی
  • موضوع و دسته بندی: ادبیات کهن / شعر
  • کیفیت محصول | Grade level: +A
انتخاب رنگ:
رنگ را انتخاب کنید.
تعداد
نوع
فروشنده فروشنده: دیجی کتاب

ناموجود
  • {{value}}
کمی صبر کنید...
فقط {{model.stock}} عدد مانده است.

معرفی کتاب" کلیات شمس تبریزی" نفیس چرمی اثر "مولانا جلال الدین محمد بلخی" , کتاب دیوان شمس تبریزی شامل غزل‌ها، رباعی‌ها و ترجیع‌های جلال الدین محمد بلخی است. محمد پسر علی پسر ملک‌داد، ملقب به شمس‌الدین، یا شمس تبریزی (۵۸۲ - پس  از ۶۴۵ هجری قمری) از صوفیان مشهور سدهٔ هفتم هجری است. شهرت او بیشتر به  خاطر آشنایی مولوی با اوست و دیوان غزل‌های مولوی با نام کلیات شمس شناخته  می‌شود. او از مردم تبریز بود. در مورد محل دفن وی دو فرضیه مورد بحث است.  اولین فرضیه حکایت از دفن وی در شهر خوی در استان آذربایجان غربی دارد که  شهرداری خوی از مدت‌ها پیش در حال بازسازی محل دفن وی جهت آماده سازی بهتر  برای بازدید عموم است و فرضیه دوم که بعدها مطرح شده است و از سوی  پژوهشگران مردود است حاکی از دفن وی در شهر تبریز است که این نظریه دور از  ذهن می‌باشد.

محصولات مرتبط

از زندگی شمس تبریزی و احوال شخصی او تا آنگاه که مقالات شمس کشف شد خبر مهمی در دست نبود. قدیمی‌ترین مدارک دربارهٔ شمس تبریزی، ابتدانامه سلطان ولد و رساله سپهسالار است که گفته «هیچ آفریده‌ای را بر حال شمس اطلاعی نبوده چون شهرت خود را پنهان می‌داشت و خویش را در پرده اسرار فرو می‌پیچید در کتاب مقالات اگر چه شمس تبریزی به شرح احوال و معرفی پیشینه خود نپرداخته‌است اما می‌توان او را از میان توصیفات و خاطرات بازشناخت، توصیفاتی که او به مناسبت‌های گوناگون دربارهٔ افراد و اقوال مطرح می‌کند.

دربارهٔ پدر و مادر شمس تبریزی آن قدر می‌دانیم که او در مقالات آن‌ها را به نازک‌دلی و مهربانی توصیف می‌کند و اینکه آن‌ها شمس تبریزی را نازپرورده کرده بودند: «این عیب از پدر و مادر بود که مرا چنین به ناز برآوردند.» شمس تبریزی در جایی دربارهٔ پدر خود می‌گوید: «نیک مرد بود… الا عاشق نبود، مرد نیکو دیگر است و عاشق دیگر…»«پدر از من خبر نداشت. من در شهر خود غریب، پدر از من بیگانه، دلم از او می‌رمید. پنداشتمی که بر من خواهد افتاد. به لطف سخن می‌گفت، پنداشتم که مرا می‌زند، از خانه بیرون می‌کند»

شمس تبریزی در محضر استادانی چون شمس خونجی تحصیل می‌کرده‌است. او سپس به سیر و سلوک پرداخت و در نزد پیران طریقت، کسانی چون پیر سله‌باف و شیخ رکن الدین محمد سُجاسی معروف به پیر سُجاسی، به کسب معرفت پرداخت. شمس تبریزی چنان‌که از مقالات او بر می‌آید از برخی از بزرگان زمان خود نیز تأثیر پذیرفته بود، و از آن میان نام‌های شهاب هریوه (اندیشمند خردگرا)، فخر رازی، اوحدالدین کرمانی و محی‌الدین ابن عربی در مقالات شمس آمده‌است

قطع / نوع جلد
وزیری / سخت / قابدار (قاب MDF)
تعداد صفحات
1568
مناسب برای
بزرگسال / تمامی سنین
ناشر
پیام عدالت
نوع کاغذ / نوع صحافی
تحریر سفید / دوختی
موضوع و دسته بندی
ادبیات کهن / شعر
کیفیت محصول | Grade level
+A

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
اشتراک‌گذاری
این کالا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!